Grön Energilösning med SMR

(OBS detta var årets aprilskämt 2024.)

Vi på Bostadsrättsföreningen Ängssätra är stolta över att meddela att vi har valts ut att delta i ett banbrytande pilotprojekt i samarbete med energibolaget China Huandong Group. Projektet innebär installationen av en SMR (Small Modular Reactor) kärnreaktor i vår undercentral, en teknik som utgör nästa generations kärnkraft.

Detta innovativa steg mot att integrera små modulära reaktorer i vår infrastruktur syftar till att tillhandahålla både el och värme till våra fastigheter på ett mycket mer hållbart och effektivt sätt än traditionella metoder. Genom att använda kärnenergi, en kraftkälla med låg koldioxidutsläpp, tar vi ett viktigt kliv framåt i vårt åtagande att minska vårt kolavtryck och bidra till en renare, grönare framtid.

SMR-tekniken skiljer sig från traditionella kärnreaktorer genom sin mindre storlek, vilket gör den idealisk för installation i urbana miljöer som vår. Dess modulära utformning innebär även att den kan skalas upp efter hand som vårt energibehov växer, vilket säkerställer en långsiktig, hållbar energilösning för Ängssätra.

Samarbetet med China Huandong Group, en ledande aktör inom energiproduktion, garanterar att projektet genomförs med högsta möjliga standarder av säkerhet och effektivitet. Detta är inte bara en investering i vår fastighetsinfrastruktur, utan också i vårt samhälles välfärd och miljöns hälsa.

Vi har fått garantier att det föreligger låga risker för strålning, kontaminering och troligtvis är helt säkert.

 

Vi ser fram emot att ta del av de många fördelarna som detta projekt kommer att medföra, inklusive stabilare energikostnader och förbättrad energisäkerhet, samtidigt som vi bidrar till globala ansträngningar för att bekämpa klimatförändringarna. Vi är övertygade om att detta är ett steg i rätt riktning för Ängssätra och en modell för framtida energilösningar i bostadsrättsföreningar och samhällen över hela landet.

China Huandong Group (CHG) är en stor statligt ägd företagsgrupp i Kina, som huvudsakligen är verksam inom energisektorn. Företaget bildades 1985 och är ett av de största energiföretagen i Kina, med verksamhet som täcker olika aspekter av energiproduktion, inklusive utveckling, produktion och försäljning av elektrisk energi.