Jag vill skaffa egen fiber till min lägenhet är det möjligt?

Föreningen har Telia öppen fiber som tar emot många olika leverantörer och det är redan framdraget CAT 5E nätverkskabel till ditt elskåp vid entren vill du alltså bara ha en annan internetleverantör än Comhem behöver du inte göra mer än beställa från nån av leverantörerna i telias nät och koppla i en router i uttaget i elskåpet.

Nätverkskabeln i telias öppen fiber är typad för upp till 1000 / 1000 mbit full duplex.

Önskar du snabbare hastighet än så eller vill ha en annan leverantör som inte finns i öppen fiber så måste du själv ha en egen fiberlina hela vägen till lägenheten från husnoden.

Fiberlina
Föreningen har en STOKAB husnod  i Hovstagränd 9 med beteckningen HAGS1989.

Vi tillåter våra medlemmar att beställa egen fiberlina till lägenheten.

Du måste däremot kontakta styrelsen först för att få ett godkännande innan du får beställa dragning av fiber eftersom fibern måste dras genom föreningens fastighet(er) och kanalisation och kräver att tekniker medges tillgång till låsta ytor inom föreningens fastigheter för att kunna utföra arbetet.

Du står själv för alla omkostnader och eventuella merkostnader som dragningen av fibern till din lägenhet medför.

Fibern ska dras till elskåpet i lägenheten. Ingen annan placering godkänns på grund av hur kabelkanalerna är dragna.

OBSERVERA! Vid kabeldragning  kandet finnas fysiska begränsningar i möjligheten att installera fiber till vissa lägenheter beroende på hur fulla kabelkanalerna är inom och mellan fastigheterna, annan obstruktion som omöjliggör kabeldragning, m.m.
Dessa potentiella begränsningar är inget föreningen kan påverka eller kommer åtgärda för medlems skull. Det är upp till leverantören av fibern att kontrollera att det finns plats att dra kabeln.

Bahnhof är en sådan leverantör som för en rimlig peng erbjuder indragning av lägenhetsfiber.